Jdi na obsah Jdi na menu

O nás

Celé mé dětství doprovázeli "psí přátelé".  Náš taťka měl chovatelskou stanici, zaměřenou na chov müsterlandských ohařů, nejdříve malých müsterlandských ohařů a potom velkých müsterlandských ohařů. Do současnosti cvičí lovecké psy.

Mým dětským snem byla velká zahrada a množství domácích zvířat. Svůj sen jsem si splnila. Chovem psů se zabývám téměř 20 let.

Když mi po čase zůstala jediná fenka zlatého retrívra Sindy, tak jsme s dcerou Eliškou přemýšlely, jaké plemeno si pořídíme. Chtěli jsme fenku většího plemene, aby byla přítulná, vhodná k dětem a hlídala naše obydlí. Volba padla na plemeno PHP. Kontaktovala jsem CHS ze Smrkovického sadu a podle fotky jsme si vybraly fenku Emu. Měla nejtmavší znaky ze všech štěňat a moc se nám líbila. A jméno jí zůstalo i u nás.

Výchovu jsme zvládly doma i na cvičišti, kde byla šikovná. Po upevnění základních povelů jsme začaly jezdit na výstavy. Na výstavách byla hodnocena, jako výborná a dělala nám radost.

Ema je povahově typickým představitelem fenky PHP, miluje svou rodinu, je snášenlivá ke všem domácím mazlíčkům a je velká hlídačka naší zahrady.

Nepohrdne návštěvou domu, ale nejlépe je jí venku. Miluje zimní období.

Ema je zdravá bezproblémová fenka, proto jsme ji uchovnily. Na jaře 2014 jsme založily CHS od Zdíkovské stráně.

 

Přejeme si jediné - aby život štěňat z naší CHS byl spokojený a radostný, aby byla zdravá a aby vyrůstaly s majiteli, kteří znají specifika plemen velkých psů a respektují samostatnost a noblesu PHP…

 

314133_276514839032353_4092678_n.jpg

Více fotek zde.